C programazio-lengoaia / egileak, Iñaki Alegria, Nestor Garai - Alegria, Iñaki (: Elhuyar, 1995)
"C programazio lengoaia" izeneko liburu hau argitaratzeko ideia zaharra da. UEUn orain dela hamar bat urte Ander Basalduak azaldu zigun lengoaia honek zuen etorkizuna. Zenbait urte geroago, UEUn bertan, ikastaro bat prestatu genuen, liburu honetan azaltzen diren zenbait adibide ordukoak izanik. Orain dela bi urte, eta liburuaren prestakuntzaren lehen fase gisa, "Elhuyar Zientzia eta Teknika" aldizkarian 14 kapituluko ikastaro bat prestatu genuen hainbat zenbakitan Montse Maritxalarren laguntzarekin. Ikastaro haren materiala liburu honen oinarria izan arren, azken urte honetan liburua osatu da, testua birplanteatuz eta osatuz, adibideak gehituz eta programak konpilatuz eta egiaztatuz. Azkenik, C lengoaia ordezkatzen ari den C++ lengoaiari buruzko kapitulu bat gehitzea egoki iruditu zaigu.