Anbotoko Mari - Euskal Herriko Ahotsak (: Badihardugu Euskara Elkartea, Eibar, 1995)
Anbotoko Mari da euskal mitologiako sorginik ezagunena: Anbotoko dama ala "señoria". Herri askotan ikusten zuten zeruan hegan, gauetan, eta sinesmen asko zeuden harekin lotuta. Besteak beste, eguraldia aldatzeko ahalmena zuen.
1.- Bideo grabazioa; 2.- Transkripzioa; 3.- Proposamenak; 4.- Informazio osagarria
Hizlariak: Miren Arantzeta, Jose Azkarate, Maria Etxebarria, Antonia Madariaga, Xerafina Iriarte
LMH
Keywords: Euskal mitologia; Mari (Pertsonaia mitologikoa); Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak