Anbotoko Mari / egilea, Euskal Herriko Ahotsak; hainbat hizlari (Ahotsak ikasgelan, 1995)
Anbotoko Mari da euskal mitologiako sorginik ezagunena: Anbotoko dama ala "señoria". Herri askotan ikusten zuten zeruan hegan, gauetan, eta sinesmen asko zeuden harekin lotuta. Besteak beste, eguraldia aldatzeko ahalmena zuen.