Zuzendaritza estrategikoa : teoria eta praktika - Villarreal Larrinaga, Oskar; Idigoras, Idoia; Delgado Díez, Francisco Javier; Landeta Rodríguez, Jon; Albizu Gallastegi, Eneka; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2014)
Liburu honek Zuzendaritza Estrategikoaren ikuspegi gaurkotu eta integrala eskaintzen du, eta curriculumdiseinu berrien arabera dago pentsatua. Izan ere, curriculum horiek irakaskuntza eta ikaskuntza-prozesuetan lanbiderako gaitasunak garatzea dute helburu. Lana bi parte nagusitan dago banatuta. Lehen partean, Zuzendaritza Estrategikoaren oinarrizko kontzeptuak aurkezten eta azaltzen dira, eta zuzendaritza horren prozesuaren faseak garatzen. Horrekin batera, enpresetako adibide eta kasu erreal asko ematen dira, irakurleari gaia barneratzen eta enpresako praktikara eramaten laguntzeko. Bigarren partean, berriz, zehar-kasu bat proposatzen da, beraren bitartez liburu honetan landutako ezagutzak eta trebetasunak integratzeko enpresa bateko plan estrategiko osatu bat egin ahala.
Keywords: Enpresen kudeaketa -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak