Gizon gogorraren sekretua / Etxeberria eta Martin Etxeberria - Etxeberria Garro, Xabier (Ateko bandan (Elkar), 2015)
Gizon arrunt baten istorioa da hau; halabeharrez, heroi bihurtzen den gizon gogor baten istorioa, Erre-ren istorioa. Inauteriak hastearekin batera, bizi den biltegiaren ondoko lantegian hilotzbat aurkitu dute, urkatuta, kolpatuta eta zaurituta, biluzik eta belarria eta zakila moztuta. Patuak nahi izan du belarria Erre-ren eskuetara iristea.