Gerra Zibila Tolosaldean - Euskal Herriko Ahotsak (: Badihardugu Euskara Elkartea, Eibar, 1995)
1936ko gerra nola bizi izan zuten kontatu digute Tolosako eta inguruko herritarrek. Gerra zer zen ez zekiten, baina ondo ikasi zuten.
1.- Bideo grabazioa; 2.- Informazio osagarria
hizlariak: Joxe Mari Gorrotxategi, Joxepa Artola, Joxe Malbadi, Martin Balerdi, Maria Dolores Etxeberria, Juan Joxe Imaz, Santos Ezeiza, Bernabe Bergara, Joxe Mari Arruabarrena, Maria Jesus Albisu, Lucia Egues, Dolores Egues, Maria Dolores Larrañaga, Maite Jauregi, Martin Balerdi, Joxepa Artola, Pakita Peñagarikano, Maria Eugenia Uriarte, Jabier Goenaga, Maria Luisa Zabala, Dionisio Amundarain, Visitacion Larrinaga, Xabier Garikano, Santos Irazustabarrena, Mariani Estanga
DBH, 1-4 mailak
Keywords: Tolosaldea -- Historia -- 36ko Gerra; Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak