Gerra : kartzela eta fusilamenduak - Euskal Herriko Ahotsak; Intxorta 1937 Kultur Elkartea (: Badihardugu Euskara Elkartea, Eibar, 1995)
1936ko gerrak sufrimendu handia ekarri zuen. Errepresioa gogorra izan zen. Kartzelak lepo bete ziren, eta jende asko hil egin zuten, fusilatu.
1.- Bideo grabazioa; 2.- Informazio osagarria
Hizlariak: Paxkuala Kortadi, Jose Beobide, Juanita Getaria, Migel Aldasoro, Petra Goiti, Pakita Anabitarte, Arantxa Lasa, Gurutz Ganzarain, Bittori Zabala, Joxe A. Bereziartua, Juantxo Bereziartua, Maria Iruretagoiena
DBH, 1-4 mailak
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak