Gerra / testigantzak, Ahotsak.eus; argazkia, Intxorta 1937 Kultur Elkartea; musika, Deimost; edizioa, Haizea Odria; hainbat hizlari : kartzela eta fusilamenduak (Ahotsak ikasgelan, 1995)
1936ko gerrak sufrimendu handia ekarri zuen. Errepresioa gogorra izan zen. Kartzelak lepo bete ziren, eta jende asko hil egin zuten, fusilatu.