Hik hasi 198 : guztiontzako eskola, guztiontzako herria (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Desberdinak osatzen gaitu -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Guztiontzako eskola, guztiontzako herria -Elkarrizketa: Javier Onrubia (Psikologia Ebolutiboan eta Hezkuntzan katedraduna Bartzelona Unibertsitatean) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki!: LOMCE eta aniztasuna. Mikel Ormazabal, Kristau Eskolako zuzendaria -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa: Behaketa eta interpretazioa, Loris Malaguzziren bidetik -Ekarpenak: Unibertsitatea eta eraldaketa soziala: hezkuntza, praktika moral eta politikoa -Galdeidazue: Zer ekarpen egin diezaioke neurozientzia kognitiboak hezkuntzari? Angel Perez Gomez (Didaktikako katedraduna Malagako Unibertsitatean) -Hik hasiren proposamena: Ikastola Elkartearen familia-egonaldiak: familientzako kalitatezko aisialdia euskal giroan, lotura afektiboak sendotzeko giltza -Atzeko atetik: Jon Artano (kazetaria)
2015/04/30
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Onrubia Goñi, Javier; Eskola alorreko aldizkaria; Aniztasunaren trataera; Inklusioa; Dibertsitatea; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak