Hik hasi 197 : Ikaskide proiektua : elkarrekin gehiago eta hobeto ikasten delako (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Banakoa eta taldea karta-jokoan -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Ikaskide proiektua : elkarrekin gehiago eta hobeto ikasten delako. -Elkarrizketa: Noemi Beneito (piskomotrizista argentinarra) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki!: LOMCEren eragina Heziberrin. Aitziber Perez (LABeko Hezkuntza arduraduna) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa: Haur Hezkuntzatik Lehen Hezkuntzara jauzia, Reggio Emilian. -Esperientziak: Praktikarekin eta elkarlanarekin ikasten. Amurrioko San Lucas Rey ikastetxea -Ekarpenak: Bretoien kultura berreskuratzen (Diwan eskolak) -Galdeidazue: Ikastetxeetan ama-hizkuntza kontuan hartu behar al da taldekatzeak egiteko garaian? Iñaki Eizmendi (Euskarare erbileran eta transmisioan aditua) -Hik hasiren proposamena: "Bizipoza auzolan 22 elkarte, 22 ipuin, 22 abesti" disko-liburua. Auzolanetik sorturiko 22 bizipoz-ale. -Atzeko atetik: Anabel Arraiza (antzezlea)
2015/03/26
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Beneito, Noemí -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak