Munduaren neurria : (Arestiren ahots biblikoaz) - Aldekoa, Iñaki (Irun : Alberdania, 1998)
Arestiren bertsoetatik mintzatzen zaigun ahots biblikoa azaltzea izan du helburu lan honek. Ez dago marxismoaren -eta amaiezinezko beste hainbat sakrifizio suharren- muinera iristerik, kristautasunaren igurtzitik erabat apartatuz. Izan ere, kristautasuna ez baita soilik urteko egutegi erritualaren gurpilean eroso ibiltzea: kristautasuna fenomeno kulturala da. Gure mundu ikuspegi ezkutuenetik aritzen da lanean kultura, geure erreakzio xume eta oharkabeenak ere antolatzen dizkigularik. Horra kristautasuna, iraultza eta Aresti bezalako poeta bat elkartzeko aukera.
Idazlanak UNED Saiakera saria jaso zuen, 1997an.
Keywords: Aresti, Gabriel -- (1933-1975) -- Kritika eta interpretazioa; Saiakerak