Aita-semeak / Aitor Arana - Arana, Aitor (Harana bilduma (Hiria), 2005)
Gure gizartean isilean eta ezkutuan bizi izaten diren bizipenetako baten aurrean gaude: aita-semeen arteko maitemintzearen aurrean. Haritz gaztea aita modu berezian maite duela konturatuko da: maiteminez. Osagai bat baino gehiago biltzen duen eleberria da, ordea, esku artean duguna; ongi osatu eta ulertuko bada pieza bat baino gehiago daukana. Orain kaleratu den Aitor Aranaren eleberri hau 1995ean egina da, hau da, egilearen Onan ezaguna baino bost urte lehenago. Irakurleak laster ikusiko du oso tankera desberdineko liburuak direla biak ere.