Kontu kontari : haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (2. zatia) / [egilea] Lurdes Iriondo ; [marrazkilaria, Antton Dueso] - Iriondo, Lurdes (1937-2005) (Euskara Zerbitzua. Glotodidaktika-lanak (Hezkuntza Saila), 1985)
1984-1985eko ikasturte honetan beste bideo sorta bat argitaratu da aurrekoaren jarraipen: "Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (2. zatia)". Bertan ikus ditzakezue, besteren artean, Lurdes Iriondo eta bere taldeak grabaturiko ipuinak. Ipuin horien gidoiak dituzue liburu honetan bilduak. Berauen laguntzaz, haurrek bideoa ikusi aurretik eta ondotik, irakasleak klasean euskara landu ahal izatea bideratu nahi da. Argumentoa ulertaraztea dela, esamoldeak errepikatzea dela edota antzerkitxo bat antolatzea dela, beti da ongarri (ezinbesteko esan liteke) pantailan ikusitakoari bere zukua ateratzea. Honako 15 ipuin hauek aukituko dituzue: 1.Botadun katua,2.Urrezko arrautzak, 3.Txokolatezko etxea, 4.Edurne zuri, 5.San Juan sua, 6. Olentzero gaua, 7. Ketebi herrian, 8.Astoa eta otsoa, 9. Mateo txistu, 10.Inauteriak, 11. Tarzan, 12.Mari-zikin, 13.Zorriaren larrua, 14. Sendagile eroa, eta .15.a. Txoria, arraina eta neskatxa.