Hizkuntzen irakaskuntza : topikoak eta metodologiak / [prestatzailea] Xixa ; [ohar egile eta laguntzaileak, J. A. Mujika eta I. Olaziregi] - Gardner, Nikolas (Euskara Zerbitzua. Glotodidaktika-lanak (Hezkuntza Saila), 1981)
Artikulu honetan, hizkuntzen irakaskuntzari dagozkion zenbait gai komentatuko ditugu. Helduen mundua gehiago aipatzen bada umeena baino, badaude arrazoiak. Orain arte umeentzat egindako hizkuntz metodoak helduentzat sortutakoen kopia besterik ez dira izan askotan. Mailaketa erreztatzen zen umeentzat, hiztegia arintzen eta irudiak egokitzen. Azpiko printzipio metodologikoak, ordea, berdintsuak ziren. Helduen metodologian nagusi izan den joera haurren mundura transferitzen zen besterik gabe. Abiapuntu gisa, hurrengo parrafean agertzen diren topikoez baliatuko gara.