Hizkuntzen irakaskuntza : topikoak eta metodologiak - Gardner, Nikolas; Olaziregi, Ibon; Mujika Casares, Jose Antonio; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1987)
Artikulu honetan, hizkuntzen irakaskuntzari dagozkion zenbait gai komentatuko ditugu. Helduen mundua gehiago aipatzen bada umeena baino, badaude arrazoiak. Orain arte umeentzat egindako hizkuntz metodoak helduentzat sortutakoen kopia besterik ez dira izan askotan. Mailaketa erreztatzen zen umeentzat, hiztegia arintzen eta irudiak egokitzen. Azpiko printzipio metodologikoak, ordea, berdintsuak ziren. Helduen metodologian nagusi izan den joera haurren mundura transferitzen zen besterik gabe. Abiapuntu gisa, hurrengo parrafean agertzen diren topikoez baliatuko gara. 2. edizio honetako testua ia-ia orduko berbera da, batetik azaleko zenbait huts zuzendu eta bestetik liburuskaren hiztegia UZEIk prestatu berria duen hizkuntzen irakaskuntzarako terminologi zerrendara hurbildu bada ere.
Bibliografia: 59.-60. or.
Keywords: Euskara -- Didaktika; Monografiak; Baliabide digitalak