Hizkuntzen irakaskuntza : gramatika-ariketak - Mujika Casares, Jose Antonio; Gardner, Nikolas; Olaziregi, Ibon; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Txosten honetan, besteak bestetarako utziz, gramatika ariketak aurkeztuko dirá, hots, ikaspuntu gramatikalak (izena eta deklinabidea, adizkiak, perpaus morfemak, joskera legeak...) zuzenean eta era trinkoz lantzeko zenbait sistema azalduko da eta banan-banan aztertuko, bakoitzaren baliagarritasuna eztabaidatuz eta, añal den neurrian, euskararen irakaskuntzarako egokituz. Horretan saiatu gara. Gaurko ikuspegi ñabartuagotik horrelako ariketek, besteen ondoan, nolako balioa duten aurkezten saiatu gara, 10 urtetik gorako ikasleei euskara irakasten dieten irakasleen zerbitzuan batez ere, beraiek ere horrelako eta bestelako materiala sortzeari ekin diezaioten, beti bestek egindakoaren menpean ibili gabe.
Bibliografia: 140.-141. or.
Keywords: Euskara -- Didaktika; Monografiak; Baliabide digitalak