Hizkuntzen irakaskuntza : gramatika-ariketak / [lanaren prestatzailea] J. A. Mujika ; ohar egile eta laguntzaileak, N. Gardner, I. Olaziregi] - Mujika Casares, Jose Antonio; Gardner, Nikolas; Olaziregi, Ibon (Euskara Zerbitzua. Glotodidaktika-lanak (Hezkuntza Saila), 1982)
Txosten honetan, besteak bestetarako utziz, gramatika ariketak aurkeztuko dirá, hots, ikaspuntu gramatikalak (izena eta deklinabidea, adizkiak, perpaus morfemak, joskera legeak...) zuzenean eta era trinkoz lantzeko zenbait sistema azalduko da eta banan-banan aztertuko, bakoitzaren baliagarritasuna eztabaidatuz eta, añal den neurrian, euskararen irakaskuntzarako egokituz. Horretan saiatu gara. Gaurko ikuspegi ñabartuagotik horrelako ariketek, besteen ondoan, nolako balioa duten aurkezten saiatu gara, 10 urtetik gorako ikasleei euskara irakasten dieten irakasleen zerbitzuan batez ere, beraiek ere horrelako eta bestelako materiala sortzeari ekin diezaioten, beti bestek egindakoaren menpean ibili gabe.