Euskararen gaitasun-agiria : programa - Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Gasteiz : Argitalpen Zerbitzu Nagusia, Eusko Jaurlaritza, 1982)
1981eko abenduan, Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Sailak Euskararen Gaitasun Agiriaren eratze-antolatzeaz arduratzea onartu zuen. Agiri honen helburuak zehatz definitzen saiatu ondoren Euskara Zerbitzuak programa hau prestatu du, ikasle-irakasleentzako gida gisa. Ikaspuntuen aipatze hutsetik aparte, programa ahalik eta gehien zabaldu dugu puntu xumeetara iritsi arte. Bi liburutan banaturik dago: Lehenengo liburua: 1. atala, trebetasunak. 2. atala, Euskaltzaindiak batasunerako eskaini dituen erabakiak (aipatze soila, xehetasunak 2. liburuan). 3. atala, hizkuntz ezagupenak. 4. atala, azterketa eredua. Bigarren liburua: Euskaltzaindiak batasunerako eskaini dituen erabakiak.
Keywords: Euskara -- Didaktika; Monografiak; Baliabide digitalak