Euskararen gaitasun-agiria : programa / [hitzaurrea, Euskara Zerbitzua, Hezkuntza Saila] (Euskara Zerbitzua. Glotodidaktika-lanak (Hezkuntza Saila), 1982)
1981eko abenduan, Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Sailak Euskararen Gaitasun Agiriaren eratze-antolatzeaz arduratzea onartu zuen. Agiri honen helburuak zehatz definitzen saiatu ondoren Euskara Zerbitzuak programa hau prestatu du, ikasle-irakasleentzako gida gisa. Ikaspuntuen aipatze hutsetik aparte, programa ahalik eta gehien zabaldu dugu puntu xumeetara iritsi arte. Bi liburutan banaturik dago: Lehenengo liburua: 1. atala, trebetasunak. 2. atala, Euskaltzaindiak batasunerako eskaini dituen erabakiak (aipatze soila, xehetasunak 2. liburuan). 3. atala, hizkuntz ezagupenak. 4. atala, azterketa eredua. Bigarren liburua: Euskaltzaindiak batasunerako eskaini dituen erabakiak.