Euskal Autonomi Elkarteko ikastetxeen barne-errotulaziorako eskuliburua = Manual de rotulación interior de los centros escolares de la CA Vasca / [prestakuntza, Iñaki Artola, Joxe Mari Berasategi, Izaskun Muruaga] - Artola, Iñaki (Euskara Zerbitzua. Zabalkunde-lanak (Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila), 1987)
Eskuliburu honen helburua eskolen errotulazioarekin zerikusirik izan dezakeen edonori aukeratutako sistemaren berri ahalik eta era argi eta zehatzenean ematea da. Errotulazioaren xede, funtzionamendu eta eskakizunak finkatuta, idatzita eta behar den lekuan artxibatuta gera daitezen nahi da, horretarako premia ager dadin orotan erabilgarri suertatuko delakoan. Errotulaturik dauden edo errotulatzekoak diren eskola guztietan eskuliburu honen ale bana izatea komeni dela deritzogu; batetik bertako zuzendari, irakasle, atezainaren... argigarri, eta bestetik une bakoitzean errotulazio-lana burutzen duen enpresakoen zein Sailetik bertatik planaren zuzendaritza nahiz jarraipena eraman dezatenen lagungarri. Edukinari dagokionez, berriz, honelaxe dago banatuta: hitzaurrean, planaren kokapen edo hurbilketa bat egiten da; sarrera honetan eskuliburuaren beraren nondik norakoa azaltzen da. Hemendik aurrera, 1. atalean, sistema hautatzeko jarraitu diren erizpideak agertzen dira. 2. atalean, sistema horren deskribapena (materialak eta koloreak). 3.ean, aukeratutako tipografía (tipoak, neurriak, koloreak eta hauek erabiltzeko arautegia); 4. atalean, errotuluen kokaera zehazten da. 5. atalean, azkenik, jadanik errotulatutako ikastetxeek sistema mantendu, berritu eta osatu ahal izateko jarraitu behar duten bidea azaltzen da. Eraskin gisa, orain arte jarritako mezuen zerrenda ematen da, errotulazio-lana aurrera doan neurrian osatzen joan beharko den arren orientabide gisa baliagarri izan daitekeelakoan.