Hik hasi 196 : Golden 5 egitasmoa : ikasle bakoitzare onena ateratzea xede (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Arrastoak -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: GOLDEN 5 egitasmoa, ikasle bakoitzaren onena ateratzea xede. -Elkarrizketa: Xabier Garagorri (Eusko Jaurlaritzako hezkuntza-aholkularia) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki! -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa. Cristina Goñi (Baztango haur-eskolaren zuzendaria) -Ekarpenak: Familiak eta eskola norabide berean (Gernikako Allende Salazar eskolako) -Ekarpenak: Euskal Herriko Unibertsitatearen Euskal Hezkuntzaren Museoa (Donostia) -Galdeidazue: Zer-nolako garrantzia dauka dokumentazioak eta, bereziki, bideoaren erabilerak irakasleen prestakuntzarako? Rosella Santagata (Kaliforniako Unibertsitateko irakaslea eta ikertzailea) -Hik hasiren proposamena: Energia berriztagarrien garrantziaz jabetzen. Bengola, natur energiaren interpretazio-zentroa -Atzeko atetik: Beñat Gaztelumendi (bertsolaria)
2015/02/20
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Garagorri, Xabier -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak