Hik hasi 195 : El Martinet eskola : beste eskola eredu bat 475 haurrentzat (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Egin daiteke, egiten da -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: El Martinet ikastetxea, beste eskola eredu bat 475 haurrentzat -Elkarrizketa: Karmele Perez(Mondragon Unibertsitateko HUHEZIko doktorea) -LOMCEri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki! -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa: Inma Ajona eta Edurne Lekunberri (Egunsenti Iruñeko udal haur-eskola) -Esperientzia: Hizkuntza- eta kultura-aniztasuna. Naiara Berasategi (Gizarte Psikologian doktorea) -Galdeidazue: Zertan lagun diezaioke ikasleari gaztetatik programatzen ikasteak? Nerea Atxega (Kode-eskolako koordinatzailea) -Hik hasi-ren proposamena: "Arbel beltza" erakusketa: euskal hezkuntzaren argi-ilunak bisitagai -Atzeko atetik: Naroa Gaintza (abeslaria eta irakaslea)
2015/01/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Perez Lizarralde, Karmele -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak