Ipurtargien herrian - Olasagasti, Ramon; Valverde, Mikel (Donostia : Elkar, 2014)
Erreka ondoko etxe gurpildun trauskil batean bizi da Lur. Herrian apenas dakite ezer gehiago hari buruz. Askok sorgintzat daukate, orain agertu, orain desagertu egiten delako. Intza, Lizar, Ibai, Elur eta Itsaso, San Joan sua egiteko sastrakak bilatzen ari direla, Lurren etxera hurbilduko dira, kontu pixka batekin bada ere. Amonak, ordea, adiskidetsu hartuko ditu eta bidaia zoragarri bat egitera gonbidatuko ditu etxe gurpildunean
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Natura -- Zaintzea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak