Mundua baloi batean - Zubizarreta, Patxi; Odriozola, Elena (Donostia : Elkar, 2014)
Nikolas eta Kepa aurrez aurre daude. Nikolasek Kepari gola sartu nahi dio, besteak beste karramarro eta kakanarru deitzen diolako. Baina gol mundial hori sartu nahian, mutikoa atzeraka ibiltzen hasiko da, atzeraka, bai, abiada egokia hartu ahal izateko. Eta, joan, joan, beti joan, atzera, atzera, beti atzera, Nikolasek oso bidaia luzea eta arriskutsua egingo du, ia barregarri geratzeraino Eskerrak hiru lagun edo kasik lau bitxi eta berezi ondoan izango dituen! Alabaina, geratuko al zaio indarrik, berak nahi duen bezalako txuta egiteko?
10 urtetik aurrera (berdea)
V. Mikel Zarate Haur Literatura saria
Keywords: Fantasiazko munduak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura