San Mames beti eta betiko / Eduardo Rodrigalvarezek koordinatutako lana ; [itzulpena, Lurdes Auzmendi eta Igor Uranga] - Rodrigálvarez, Eduardo; Auzmendi, Lurdes; Uranga, Igor (Aterpea, 2013)
San Mames beti eta betiko Athletic Clubek sustatutako liburu korala da, eta bertan Katedralaren memoria sentimental itzelaren zati bat jasotzen da zelaia toki paregabe bihurtu zuten ehun testigantza baino gehiagoren bitartez. Zaleek, estadioko langileek, mito zuri-gorriek -Iribar, Koldo Aguirre, Guerrero, Argote, Valverde, Andrinua, Urrutia, Goikoetxea, Clemente, Nerea Onaindia, Fidel Uriarte, Etxeberria, Carmelo Cedrún, De Andrés, Zubizarreta, Txetxu Rojo, Gurpegui, Caparrós, Sarabia edo Iraola, besteak beste-, idazleek -Edorta Jimenez, Patxo Unzueta, Unai Elorriaga, Jon Maia, Juan Villoro, Enric González, Iván Repila, Sergi Pàmies, Kirmen Uribe edo Forges- bat egiten dute, guztien artean, hitzen mosaiko bat egiteko, eta, mosaiko horrekin, alde batetik, erakutsi nahi da zerk bihurtu zuen San Mames halako leku mitikoa eta, bestetik, zelai horren ondare sentimental handiaren testigantza utzi nahi da.