Zazpi gau / egilea, Paloma Muiña; itzultzailea, Mari Eli Ituarte; marrazkilaria, Rebeca Luciani - Muiña, Paloma (Paper txoriak (Ibaizabal), 2014)
Jurgi txikiak zailtasunak izaten ditu lo hartzeko. Edozein aitzakia erabiltzen du gurasoen pazientzia probatzeko: astelehenean, ekartzeko edalontzi bat ur; asteartean, kontatzeko ipuin bat; asteazkenean, ateratzeko logelan dagoen munstroa kanpora... Egunak joan eta egunak etorri, Jurgiren gurasoek gero eta pazientzia gutxiago dute. Azkenean, igandean, esna gelditzea erabakiko dute... Hasieran, istriputxo batzuk izan arren, badirudi dena ondo doala. Amaren aldarte ezin txarragoa ere, itxuraz, gozatu egin da, baina mutilen lan berriek notei eragin die eta, beraz, amaren sukaldeko ohitura negargarrietara itzuli beharrean izango dira. Dena aldatu egingo da amaren mutil-lagun berria haien bizitzetara heltzean: Sesil da, eta ez da edozein tokitakoa, Islandiakoa da. Hasieran, lanak izango dituzte egokitzen, baina denbora igaro ahala ohartuko dira Sesil sukaldari ona dela eta hark ere sukaldaritza ona maite duela.