Sukaldeko frikiak / egilea, Audren; itzultzailea, Aitor Arana; marrazkilaria, Oriol Malet - Audren (Paper txoriak (Ibaizabal), 2014)
Milosen familia berezi samarra da. Milos bera eta haren lau anaiak (bakoitza aita batena) amarekin bizi dira, Parisen. Ama berandu iristen da lanetik, beti nekatuta, eta gorroto du sukaldean aritzea. Horregatik, Arnold lagunaren etxean otorduak festa handi bat direla ikusita, Milosek zerbait egitea erabaki du: Milos bera eta Virgile anaia arduratuko dira etxeko elikaduraz aurrerantzean.Hasieran, istriputxo batzuk izan arren, badirudi dena ondo doala.Amaren aldarte ezin txarragoa ere, itxuraz, gozatu egin da, baina mutilen lan berriek notei eragin die eta, beraz, amaren sukaldeko ohitura negargarrietara itzuli beharrean izango dira.Dena aldatu egingo da amaren mutil-lagun berria haien bizitzetara heltzean: Sesil da, eta ez da edozein tokitakoa, Islandiakoa da. Hasieran, lanak izango dituzte egokitzen, baina denbora igaro ahala ohartuko dira Sesil sukaldari ona dela eta hark ere sukaldaritza ona maite duela.