Zergatik hondoratzen dira gorputzak? / koordinazioa, Naturgaia SL ; edukien arduraduna, Jesús Aldaba diseinua, Ane Meoki ; programazioa eta web orrialdea, Ane Alastruey - Alastruey, Ane; Meoki Izagirre, Ane; Aldaba, Jesus (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2013ko deialdia), 2014)
Aurkezten den ikasmateriala, "Zergatik hondoratzen dira gorputzak?" DBHko 1. 2. 3. eta 4. mailetako Naturaren Zientzien 1. eduki multzoko eduki komunetan lantzeko modukoa bada ere, uste dugu 2.e ta 3. mailetan txertatuko dela hobekien. Bestalde, 3. mailako Fisika eta Kimika alorreko 2. edukimultzoan, Materiaren egitura-unitatean, ere uztartzen dela deritzogu. Aurrerago azalduko direnzazpi atal nagusietan antolatua dago ikasmateriala.