Max eta lehengusina txikia / egilea, Laida Martinez ; marrazkilaria, Manu Ortega - Martinez Navarro, Laida (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2014)
A zer bizimodu gogorra daraman Maxek! Bederatzi urte ditu, eta amak eta amonak ez diote begia gainetik kentzen ondo portatzen dela bermatzeko. Baina Max bazterrak nahasten ibiltzen da beti. Horrexegatik erabaki dute amak eta amonak diziplina behar duela gure protagonistak. Kezkatuta geratu da Max, eta orduan, miraria gertatu da: bisitan etorriko da Mirentxo, lehengusina txikia. Mirentxuri lurrikara esaten diote oso bihurria delako. Ama eta amona lehengusinaz arduratzen diren bitartean, Maxen bizimodua hobetu egingo da ala arazo gehiagotan sartuko da lehengusinaren erruagatik?kanguruak Australiaraino bidaltzea eta basurdeari letagin puskatua konpontzea.