Kanguruak zootik ihesi / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Alai Zubimendi - Zubeldia, Iñaki (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2014)
Hiru kanguruk Frankfurteko zootik ihes egin dute basurdearen eta azeriaren laguntzarekin. Ahalegin horretan basurdeari letagin bat puskatu zaio. Inguruko herri txiki bateko umeen lagun egingo dira animaliak eta ia egunero jolas egingo dute hauekin. Umeek bi eginkizun hartuko dituzte beren gain: kanguruak Australiaraino bidaltzea eta basurdeari letagin puskatua konpontzea. Lortuko ote dituzte beren asmo jator horiek? Liburua irakurtzen baduzu, jakingo duzu.