Borroka kluba - Palahniuk, Chuck; Zubillaga, Naroa (Tafalla : Txalaparta, 2014)
Liburu honetako protagonistak insomnioa du. Eta kontsumoak gidatutako bizitza etsigarri bat. Horregatik, beharbada, minbizia duten gaixoentzako terapia-bileretara joaten hasten da, hiltzen ari den jendeaz inguratuta egoteak bizirik sentiarazten duelako. Bertan ezagutuko du Marla Singer, eta kolokan jarriko zaio berriz bizitza. Orduan, Tyler Durden ezagutuko du, film-proiektatzaile aske eta ausarta, eta harekin batera borroka kluba sortuko du.Borroka klubeko aurreneko araua da ez duzula borroka klubaz hitz egingo. Baina, hala ere, ehunka gizon bilduko dira astebururo esku hutsez borrokatzeko. Geroago Triskantza proiektua sortuko dute, zibilizazioaren erabateko eta berehalako suntsipenaren bidez mundua salbatzeko. Triskantza proiektuko aurreneko araua da ez duzula galderarik egingo Triskantza proiektuari buruz.
Keywords: Helduentzako Literatura