Tonino - Salas, Miguel; Domeniconi, Paolo; Goikoetxea, Arkaitz (Pontevedra : OQO ; Tafalla : Txalaparta, 2014)
Pinguino honek Tonino du izena: jaka iluna, ipurdi gizena moko laranja, begi pare beltza, eta ibilera traketsa.Toninori aspergarria zaio bere ingurua, ez du maite hango bizimodua: beti Polo triste izoztuan irrist egiteko arriskuan. Toninori bost axola besteen esanak, zer dioten ondokoek, eta zer dioen amak. asamortuarekin amesten du eta inork ezingo dio burutik kendu.
3-10 urte (urdina)
Tonino
Keywords: Bidaiak; Seme-alaben maitasuna; Pinguinoak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak