Tonino / Miguel Salasen testua ; Paolo Domeniconiren ilustrazioak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Salas, Miguel (Txo! (Txalaparta), 2014)
Pinguino honek Tonino du izena: jaka iluna, ipurdi gizena moko laranja, begi pare beltza, eta ibilera traketsa.Toninori aspergarria zaio bere ingurua, ez du maite hango bizimodua: beti Polo triste izoztuan irrist egiteko arriskuan. Toninori bost axola besteen esanak, zer dioten ondokoek, eta zer dioen amak. asamortuarekin amesten du eta inork ezingo dio burutik kendu.