Ingurugiroa : prozesuak eta kimika fisikoa / Juan E. Figueruelo, Martín Marino Dávila ; itzultzailea, Jacinto Iturbe Barrenetxea - Figueruelo Alejano, Juan E. (: Udako Euskal Unibertsitatea, 2013)
Klimaren aldaketa, ozono-geruzaren suntsiketa, euri azidoak... azken urteotan borborka dauden gaiak dira, eta mass medietan sarri agertzen dira haien ondorio hurbil eta kaltegarriak saihesteko edo gainditzeko egindako ikerketen berriak.Liburu honetan, ingurugiroaren azterketaren hurbilketa sistematikoa aurkezten da. Bertan, ingurumenaren konpartimentu desberdinetan, mekanismoak azaltzen dira, fisikoak eta kimikoak.Gauza jakina da ezen prozesu horiek naturan gertatzen direla baina gizakiaren parte-hartzeak, batez ere Industrializazio Arotik hona, irauli egin dituela aurretik zeuden orekak. Batzuetan, desoreka horiek ez dute ondorio larririk, baina beste batzuetan ondorioak denbora luzeetara eta eskualde zabaletara (eta Lur osora ere) hedatzen dira.