Hik hasi 192 : arkitektura, marko eta tresna (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: 28 urte berandu dator Nafarroako Euskararen Legea -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Espazioa hezkuntzarako marko eta tresna: arkitekturak pedagogian duen eraginaz, Finlandia eredu hartuta -Elkarrizketa: Anna Tardos (Hungariako Pikler-Loczy institutuko zuzendaria) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa: Formazio Pertsonala -Ekarpenak: Emozioak Gorputz Hezkuntzan. (Gorputz-hezkuntzako III. topaketetan emozioei buruz jardun ziren, SOHAT, soin hezkuntzaren aldeko taldea) -Galdeidazue: Zer-nolako garrantzia dauka isiltasunak ikaste-prozesuan? (Virginia Belategi Azpiri, Erain prestakuntza eta aholkularitza) -Hik hasi-ren proposamena: "Oneka" CD-DVD berria.Ene kantak, haurrentzako 20 abesti berri, fresko eta dantzagarri. -Atzeko atetik: Rebeka Arraras (enpresaria)
2014/10/17
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Tardos, Anna -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak