DUDAnet : [sareko kontsulta zerbitzua] - Herri Arduralaritzaren Euskal Erakundea. Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala (: IVAP)
IVAPek herritarrei eta erakundeei interneten bidez doan eskaintzen dien kontsulta-zerbitzua da, eta bere helburua hizkuntza-zalantzak argitzea da. DUDANET zerbitzuaren esparrua administrazio- eta lege-arloko hizkera eta terminologia da. DUDANET zerbitzuaren erantzunak ez dira arau-emaile; beraz, ezin dute ordezkatu beste erakunde aginpidedun batzuek erabakitakoa. Administrazio eta zerbitzuetako langileez gain, ohiko zalantzak argitu nahi dituen orok aurki dezake hemen behar duen laguntza, Argitokia izeneko atalean hain zuzen ere. Gainera, astero intereseko albiste bat argitaratuko dugu, eta zure postontzian jasotzeko aukera izango duzu.
Keywords: Kontsulta zerbitzuak sarean (euskara); Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak