Munduaren historia ekonomikoa : X.-XX. mendeak - Hernández Benítez, Mauro; Comín, Francisco; Gomez Zubia, Genaro; Iñurrieta, Iñaki; Llopis, Enrique (1952-); Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2013)
Historia ekonomikoaren arloko ikerkuntzak halako indarra hartu du azken hamarraldiotan, non zaila baita azken ikerketa eta ikuspegi guztienen berri izatea. Horrez gainera, baldin eta nahi bada mila urte baino gehiagoko denboraldia aztertu -Erdi Arotik gaur egun arte- eta Europaren esparru estua gainditu -orain arteko lanik gehienak eremu horretara mugatu baitira-, eginkizuna pertsona bakar baten helmenetik at dago ia. Hori dela eta, Espainiako zenbait unibertsitatetako irakasle talde baten ahalegin koordinatu gisa planteatu da Munduaren historia ekonomikoa; eskarmentu handia dute denek ikerkuntzan, urte asko eman dituzte irakaskuntzan, eta gai dira azken hogeita hamar urteotan jakintza-arloan lortutakoen sintesi osatu, ulergarri eta erakargarri bat egiteko.
Bibliogr.: [433]-456 or.
Keywords: Historia ekonomikoa; Monografiak