Hik hasi 191 : Hik hasiren 20. urteurrena (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Euskal Hezkuntza josten jarraitzeko ikasturtea -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Hik hasi, 20 urtez hezkuntzarako tresna eta bilgune. -Elkarrizketa: Angel Perez Gomez (Didaktikako katedraduna Malagako Unibertsitatean) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa: Loris Malaguzzi. -Esperientziak: Haurrak Donostiako Irakasleen Unibertsitate Eskolan -Galdeidazue: Nolako garrantzia dute osasun-edukiek euskal hezkuntzan? Angel Bidaurrazaga (Medikuntza Fakultateko irakaslea) -Hik hasi-ren proposamena: Ondartxo, Itsas Kulturaren Zentroa: itsas ondarea ezagutzeko erakusketa bizia -Atzeko atetik: Imanol Epelde Pagola (idazlea eta irakaslea)
2014/09/18
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Perez Gomez, Angel -- Elkarrizketak; Hik Hasi; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak