Naturaren Zientziak [Jarduera-fitxak] : 2 DBH / [sorkuntza, Joxepo Teres, Amaia Gutierrez, Petro Vera; curriculumaren diseinua eta koordinazioa, Mikele Aldasoro, Xabier Garagorri] - Vera, Petro; Aldasoro Itza, Mikel; Teres, Joxepo; Garagorri, Xabier; Gutierrez Urutxurtu, Amaia (EIMA 1 (2014ko deialdia), 2014)
Unitate didaktikoetako jarduerek eskatzen dituzten adierazpenak eta ariketak egiteko euskarria da: grafikoak, datu-biltzeak, txantiloiak, taulak, mapa kontzeptualak, inkestak, etab. Hiru unitate ditu: 1. Materia nonahi, birziklatzea ere bai 2. Materiaren propietateak, guztien erabilgarri 3. Energiaren beharra, arazo-iturri