Apaizac Obeto - Maia, Jon; Albaola Elkartea (Donostia : Elkar, 2013)
XVI. eta XVII. mendeetan euskal arrantzaleek Kanadako uretan eginiko balearen arrantzaren kronika gure itsas historiaren pasarterik kilikagarrienetakoa da. Kanada, Quebec eta Euskal Herria. Baleak eta euskal baleontziak. Ipar Amerikako amerindiarrak eta euskal arrantzaleak. Euskara eta amerindiarren hizkuntza. Hondoratutako ontziak, labe zaharrak eta arkeologoak. Kondaira eta historia... "Apaizak Obeto" espedizioak, liburu honen bidez, Beothuk txalupara igo eta denboran eta geografian zehar eramango zaituen bidaia egitera gonbidatzen zaitu.
Keywords: Baleak -- Arrantza -- Ternua; Monografiak