Ez da musik / Menane Oxandabaratz - Oxandabaratz, Menane (Aturri idazlanak (Elkar), 2006)
"Ez da musik! Lau urtez. 1992 eta 1996 artean, hitz horiek karta-joko mundutik atera ziren irrati emankizun baten izenburua bilakatzeko. Astelehen arrats guzuz, Irulegiko Irratiak Donibane Garazin zituen estudioetan, Menane Oxandabaratz-ek hainbat pertsona, gizon eta emazte, gomitatu zituen oren batez kalakan artzeko: kantari, apez, idazle, kirolari, mota guzietako jendeak elkarrizketatuak izan ziren. Emankizun berezia zinez! Karta-joko bat, bezainbeste galdera, pertsonalitate horien hobekiago ezagutzeko eta beren orduko aktualitatea aipatzeko. Elkarrizketa horien artean 12 hautatu ditu Menanek, liburu batean biltzeko. Batzu beti gutartean badira ere, beste batzu zendu ziren ordutik hona. Liburu honekin, garai bateko ispiluaz gain, ez ohiko jende batzuen lekukotasunak berriz deskubritzen ditugu, betirako idatzirik.