Sugaar - Olasagasti, Ramon; Hidalgo, Bruno (Donostia : Elkar, 2014)
Gabonak iritsi dira, eta Eki gaixotu egin da, medikuek antzematen ez dioten gaixotasun arraro batekin. Haren arreba Izadik susmoa du Eki eta bere lagun Martxel jolasean ibili diren Lindozuloko putzuak izan dezakeela zerikusiren bat gaitzarekin. Bere kasa ikertzen hasten da, eta hainbat sekretu joango da deskubritzen aintzira misteriotsu horren inguruan: zer ezkutatzen diote aitonak eta Zamoneko Joxek? Zer eramaten du zakuan putzura Sagastibeltzako Gartzenek? Zer gertatu zitzaion haren anaia Paulo hankamotzari? Eta, batez ere, zer edo nor da Sugaar?
10 urtetik aurrera (berdea)
XXXII. Lizardi Saria 2013
Keywords: Misterioa; Gaixotasunak; Haur gaixoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak