Moradero - Jimenez, Gus; Fortuny Herrero, Núria (Donostia : Elkar, 2014)
Moraderotik iritsi den gutun batek hankaz gora jarriko du June eta Nelise ama-alaben bizitza: Saal da, Neliseren aita. Neskatoak ez du ordura arte aitaren berri izan, aita zuenik ere ez zekien. Izan ere, Saal Moraderora iritsi eta handik gutxira galdu zuen Junek haren arrastoa. Alabaina, gutun honek argituko dio gertatutako guztia: Moraderoko biztanleek, beren erloju bereziei esker, denbora galdu beharrean, irabazi egiten dute. Eta horregatik, Juneri Saalengandik urruti igarotako denbora oso luze egin bazaio ere, berez, Moraderon ez da horrenbeste denbora igaro. Demeter du izena erloju zoragarri hauen egileak.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Fantasiazko munduak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Aiten eta seme-alaben arteko harremana -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura