Migel Strogoff / Jules Verne ; itzultzailea, Joan Amenabar ; [barruko marrazkiak Monika Bengoetxea] - Verne, Jules (1828-1905) (Klasikoen Kutxa (Elkarlanean), 1998)
Bidaia da istorio honen hari gidaria. Tsarraren posta-kapitaina da protagonista, eta mezu garrantzitsu bat eraman beharko dio enperadorearen anaiari. Horretarako, Errusiako zabaldi handiak eta Siberiako estepa izoztuak gurutzatu beharko ditu. Bere izaera ausarta eta paregabeko ontasuna dira Migel Strogoffen ezaugarririk nagusienak.