Hiawatha - Longfellow, Henry Wadsworth (1807-1882); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023); Bengoetxea, Monika (Donostia : Elkarlanean, 1998)
Liburu hau autore kulto baten obra da, jatorriz bertsotan idatzia. Ipar Amerikako indiar larrugorrien herri-tradizioetan inspiraturik dago. Era miragarrian jaiotako eta mundura bakearen artea irakastera bidalitako izaki baten istorioa da. Bertan, ingurune naturalarekiko harmoniazko bizimodua garatzen den bitartean, indiar zibilizazioaren ilunabarra adierazten da.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Ipar Amerikako indiarrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak