Hiawatha / Henry Wadsworth Longfellow ; itzultzailea, Xabier Mendiguren Bereziartu ; [barruko marrazkiak, Monika Bengoetxea] - Longfellow, Henry Wadsworth (1807-1882) (Klasikoen Kutxa (Elkarlanean), 1998)
Liburu hau autore kulto baten obra da, jatorriz bertsotan idatzia. Ipar Amerikako indiar larrugorrien herri-tradizioetan inspiraturik dago. Era miragarrian jaiotako eta mundura bakearen artea irakastera bidalitako izaki baten istorioa da. Bertan, ingurune naturalarekiko harmoniazko bizimodua garatzen den bitartean, indiar zibilizazioaren ilunabarra adierazten da.