Beldarren hegaldia - Bediaga, Irati; Morente, Enrique (Donostia : Elkar, 2013)
Nahiak hamar urte ditu, eta, bere lagunekin batera, balleta ikasteko izena eman du. Sabelean sentitzen dituen kili-kiliak tximeletak direla esango diote etxekoek. Laster ikusiko du, ordea, balleta ez dela horren erraza, eta tripa barrukoak beldarrak direla esango du berak: tximeleta bihurtu aurreko xomorroak. Mikel Zarate haur literaturako saria irabazi duen lan honetean, Irati Bediagak haurtzaroko beldur eta konplexuen gaia lantzen du, aldi berean umorez eta sentiberatasunez.
8 urtetik aurrera (gorria)
IV. Mikel Zarate Haur Literatura Saria
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak