Heriotzaren soinekoa : Japonia : ezpata, ispilua eta harribitxia - Morillo, Fernando; Holgado, Iñaki G. (Donostia : Elkar, 2011)
Denboraren eta espazioaren hesiak gaindituz, gure lagunek bidaia fantastikoak egingo dituzte gizateriaren historiaren aldi eta leku ezberdinetara ordenagailu bat eta kristalezko kubo baten laguntzaz. Lagunekin nahiz etsaiekin egingo dute topo euren bidaia liluragarrietan. Heriotzaren soinekoa Japonia: ezpata, ispilua eta harribitxia 1600 urteko Japonia feudalean, leinu buruzagien gidaritzapean, bi gudaroste erraldoiek aurrez aurre borroka egin ondoren, garaileek bake garai luzea abiarazi zuten lurralde osoan. Ondorioz, nagusirik gabeko samuri asko, roninak, lanik gabe geratu ziren. Miyamoto Musashi izan zen ospetsuenetako bat. Haren bizitzaren pasarte zoragarri bat jaso du eleberri honek.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Denbora-bidaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak