Ingurumena / egileak, Ikas euskal pedagogia zerbitzua, Maison d'Initiation à la Faune et aux Espaces Naturels : oihana. 2. eta 3. zikloetan (Munduaren ezagutza, 2004)
Liburuki hau bi partetan antolatua da : - ezker aldeko irakaslearen gidan, gorago aipatzen ditugun 14 modulu bildu ditugu ; - eskuin aldean, oihanaren lantzeko hiztegia, euskaratik frantsesera eta frantsesetik euskarara, bai eta 14 moduluei dagozkien ikasle fitxak. Bestalde, sei afixa aurkituko dituzu, gaiaren "girotzeko" eta taldean lantzeko.