Iturritik itsasora : Euskal Herrian, Biarno eta Bretainian gaindi / Yann Trelluren eta Simone Grassen filma [Hizkuntz gain begiratzailea, Euskaltzaindia] - Trellu, Yann (: Ikas, 2004)
Filma bi zatitan da: - Filmaren 1. zatia: Ühaitza, Arbaila, Irati.- Filmaren 2. zatia: Errobi eta Urdazuri, Estuario guneak, Ingurumenaren zaintzeko, Itsasoa.